Crunch

Stamboek : Holstein
Geboortejaar: 2008
Stokmaat: 1.74m
Kleur: Bruin

Gekeurd voor Holstein

Dekgeld: €1000 (dekgeld te betalen bij 3 maanden dracht)
Sperma: Vers
Eventuele bijkomende transportkosten zijn voor de merrie-eigenaar.
Zendingen naar buitenland : €45 voor Europese verzendingspapieren, €93 in het weekend – ten koste van de merrie-eigenaar.

Bij niet-drachtigheid dient men een schriftelijke gustverklaring van de dierenarts voor betreffende merrie te bezorgen ten laatste op 1 oktober 2020.

Voor al onze hengsten gelden de algemene voorwaarden

cropped-Crunch__Stationierung_2021.jpg

INFO

De grootgebouwde hengst maakt indruk op de toeschouwer met zijn kracht en uitdrukking. De sportieve Clarimo-zoon overtuigt met zijn typische Holstein-beweging.

Draf en galop worden gekenmerkt door ritme en grote ruimte. Springen is zijn wereld. Vermogen gecombineerd met een uitstekend reactievermogen maken hem tot een springer met de beste voorwaarden voor een zeer succesvolle toekomst.

Crunch is na een ongeval niet meer actief in de sport.

CLARIMO CLEARWAY CAPITOL I
WODKA II
WISMA CALETTO II
PRISMA
SHAMROCK I CANTURO CANTUS
FARA
HERZDAME II CALATO
VERINA

PRESTATIES

  • Bij de staatskampioenschappen in Elmshorn behaalde hij op vijf- en zesjarige leeftijd de derde plaats.
  • Daarnaast was hij gekwalificeerd voor het Bundeschampionat in Warendorf in 2013 en 2014 en wist hij in 2014 vijf M-springproeven te winnen.
  • Op zevenjarige leeftijd kon hij onder Maximilian Gräfe zijn eerste successen laten zien in springconcoursen voor gevorderden.
  • Crunch stond in september 2015 op stal van Rolf-Göran Bengtsson en heeft in het eerste seizoen springwedstrijden op internationaal niveau gelopen.
  • In 2016 werd de hengst onder Rolf-Göran Bengtsson geplaatst in onder meer internationale jeugdrubrieken tot gevorderd niveau, in Hamburg, Knokke en Lier.
  • In het volgende jaar plaatsten ze zich oa. in de internationale Grand Prix van Herning (1.50m) en op het CSI4*-toernooi in Münster op de vierde plaats en wist verder uitstekende plaatsingen te behalen in 1.50m-rubrieken.
  • In 2018 maakte het koppel de sprong naar de internationale topsport en plaatste ze zich in de Global Champions Tour in Parijs, Valkenswaard en Rome.
  • Op het CSI3*-toernooi in Herning won Crunch een 1.50m proef en werd hij tweede in de Grand Prix.
  • In 2019 maakte een val op Stallgasse een einde aan de sportcarrière van Crunch.

NAKOMELINGEN

De nakomelingen van Crunch bewijzen zich steeds meer in de sport, vooral door hun springvermogen. Zijn eerste nakomelingen hebben zich al bewezen in de jonge rubrieken tot en met S-niveau. De meest succesvolle Crunch-nakomelingen op dit moment zijn Crunchy met Rasmus Lüneburg / Takashi Haase, Chill ma onder Rasmus Lüneburg, Crunchips met Christian Kleis en Chilli onder Luca Maria Moneta (ITA). Het succes van zijn nakomelingen komt ook tot uiting in zijn bovengemiddelde fokwaarde voor jonge paardenproeven springen van 136 punten.